Добринище

Добринище

Добринище е градче, балнео лечебен курорт, разположен в Разложката котловина на 8 км от Банско в полите на Пирин планина. Близо до Добринище тече река Места, а отвъд нея започват Родопите. Добринище е известно с минералната си вода и ски пистата в планината над градчето.

Като градче с няколко минерални извора, повечето хотели там предлагат спа процедури. В градчето има минерална баня и открит плаж с минерална вода. Температурата на водата извираща в Добринище варира между 38 и 40 градуса. Водата е полезна за лекуването на заболявания свързани със стомашно-чревният тракт, бъбреците, черният дроб, жлъчката и горните дихателни пътища.

Плажът в Добринище

Добринище е идеално място за почивка през цялата година. През лятото близките планини предлагат множество маршрути за преходи, а зимата е подходяща за ски и сноуборд – пистите на Банско са близо, а над самото градче има писта дълга цели 5 км.

Ски Зона Добринище

Ски зоната на Добринище се намира между хижите Гоце Делчев и Безбог. До хижа Гоце Делчев има асфалтов път. Двете хижи са свързани със седалков лифт, като има междинна станция при която трябва да се прекачвате.
Основната писта от хижа Безбог до хижа Гоце Делчев е с дължина от 5км. В горната си половина до междинната станция е подходяща за начинаещи и средно напреднали скиори.

ски писта Добринище Безбог

>

В долната част на пистата се намира стръмен участък наречен Стената, той е за напреднали скиори, но може лесно да се избегне като се заобиколи по ски пътя.

В най-долната част на пистата при хижа Гоце Делчев има ски влек тип паничка, там е подходящо място за учащи се скиори.

Актуални цени на лифта за 2024-та:

Възрастни:
Еднопосочен билет за лифта: 18 лв
Двупосочен билет за лифта: 28 лв
Еднодневна ски карта: 55 лв.
Еднодневна карта влек: 34 лв

Деца от 7 до 12г.
Еднопосочен билет за лифта: 13 лв
Двупосочен билет за лифта: 18 лв
Еднодневна ски карта: 34 лв
Еднодневна карта влек: 26 лв

Съоръженията за деца от 4 до 7 години са на цена от 5лв на ден.

Оферти за почивка от други агенции: