Предел

Предел и Кулиното

Предела е седловина, проход между планините Пирин и Рила. В местността има изградени почивни станции, вилни селища и бунгала. Там се намира и едноименната хижа Предел, на около 24км от Симитли и 11км от Разлог.

Тъй като Предела освен че е граница между 2 планини, през местността минава и границата между общините Разлог и Симитли. Така че част от вилните селища и почивни станции са към община Симитли, другата част са към община Разлог.

Пирин Пее Фестивал в Предел

На поляните в местността Предел всяко лято се организира международният музикален фестивал Пирин Пее. Творци и дейци от България и околните държави представят своето народно творчество. Обикновено тогава навсякъде в региона легловата база е запълнена и е пълно с хора.

Ски Писта Кулиното

Кулиното е местност, част от Предела, разположена по склоновете на Пирин планина. Административно се пада към община Разлог. Именно общината поддържа ски писта Кулиното и 2-та ски влека към нея. Има план за удължаване на пистата и изграждането на седалков лифт, които при одобрение може да се случат съвсем скоро.

ски писта кулиното

В момента пистата е дълга 1300 метра, като се обслужва от 2 ски влека тип паничка. До средата пистата е по-полегата, а в горната половина е по-стръмна. Единият влек е за възрастни, той извозва до горната част и е разположен отляво на пистата. Другият разположен от дясно е за деца и е до средата на пистата.

Цените за зимен сезон 2024-та са 15лв за дневна карта на деца и 20лв за възрастни. 
 

Категория