Старт на Ски Сезона – Къде, Кога и за Колко Пари

Старт на Ски Сезона – Къде, Кога и за Колко Пари

Основните ски курорти стартират новият зимен сезон 2023/2024 този уикенд с празнични програми и забавления. Тук ще ви покажем кога ще бъдат откриванията във всеки български ски курорт и какви ще са промоционалните и стандартните цени за настоящият ски сезон.

Пампорово – 15 Декмеври
Първи от големите ски курорти сезонът ще открият в Пампорово. Това ще се случи на 15-ти Декември, Петък като цената на дневната карта за деня ще е на символична цена от 5 лева. Работят писти 1, 1А, 6, 6А, 10 и 11.  Ще бъде пуснат и новият 6 седалков лифт от писта Малина до връх Снежанка. Също така ще заработи и нов детски парк на писта Малина.

Боровец – 15 Декември

В Боровец ще открият сезона в петък 15-ти Декември. Поради настоящите условия ски център Ястребец няма да работи. Ще работят няколко писти от към Ситняковската част.-Ситняково 1 (частично), Ситняковски път (частично), Мартинови бараки 1, Червено знаме (частично), Рила, Иглика, Ротата и учебен плац. 
Еднодневните карти, закупени на 15-ти, ще бъдат валидни и в събота 16-ти. Цената на дневната лифт карта за новият сезон е 90 лева.

Банско – 16 Декември

Банско ще открият сезона в събота, ден след откриването на сезона в Пампорово. Празненството ще се състои на Бъндеришка Поляна, като официален гост ще е италианката Дебора Компаньони, която е трикратна олимпийска шампионка. Точно по обед ще има и концерта на Михаела Филева.

По пистите ще има демонстративни спускания на ски звезди и децата от ски училище Юлен. А в 13:00 ще започне играта Лов на Съкровища, като наградата е велосипед Econing One City Bandit.

Картала над Благоевград

Условия за ски няма в момента, като се очакват интензивни валежи в петък и събота. Кабината ще работи в събота 16-ти на промоционална цена от 5 лева, така че желаещи да се разходят по билото на Югозападна Рила може да се възползват.

Осогово

Осогово работят още от предният уикенд, като условията за ски и сноуборд са били добри предният уикенд. За по-актуална информация трябва да се следи фейсбук страницата им – Ски Център Осогово

Добринище - Безбог

Лифтът до хижа Безбог работи от началото на Декември, като в момента щп-годе ставащи условия за ски има само до междинна станция. Цената на дневната карта ще е 57 лева. 

Таг