На Планина

с. Орцево

Орцево, община Белица, е най-високо разположеното село в България. Тринадесетте му махали са разпръснати из

Село Баня

Село Баня се намира в Югозападна България, близо до град Разлог. То е част от община Разлог и е разположено в непосредствена близост до планината Пирин.

Узана

Местността Узана, която вече е курортен комплекс се намира в подножието на връх Исполин в Габровският Балкан, там се намира географският център на България.

Юндола

Юндола е едно много живописно малко курортно селище намираща се в едноименната местност разположена на границата между планините Рила и Родопи.

Добринище

Добринище е градче, балнео лечебен курорт, разположен в Разложката котловина на 8 км от Банско в полите на Пирин планина. Близо до Добринище тече река Места, а отвъд нея започват Родопите.

Предел

Предела е седловина, проход между планините Пирин и Рила. В местността има изградени почивни станции, вилни селища и бунгала.

Семково

Курортът Семково се намира в Рила планина на около 1600 метра надморска височина и на 17 км от град Белица. За курортът са характерни обширните поляни и иглолистните гори.

Бодрост - Картала

Курортното селище Бодрост и ски зона Картала се намират на около 30 км от Благоевград в сърцето на Югозападна Рила.

Паничище

Паничище е планински курорт намиращ се в Северозападният дял на Рила планина.

Ски Център Осогово

Ски център Осогово е добре поддържано алтернативно място, където можете да покарате ски и сноуборд на спокойствие далеч от тълпите в големите български ски Курорти.

Мальовица

Курортът Мальовица е разположен на 1710 метра надморска височина в местността Меча поляна над село Говедарци.

Пампорово

Пампорово е български планински ски курорт разположен в сърцето на Родопите, в подножието на връх Снежанка (1926 м) и отстоящ на 15км от областният град Смолян.

Боровец

Боровец е първият на Балканите планински и ски курорт, навремето е носел името Чамкория. Разположен е в подножието на Рила планина на надморска височина от 1300 метра.

Банско

Банско вече е най-големият български планински ски курорт, който привлича туристи от цял свят.