Зимен празник в Семково

Зимен празник в Семково

Тази Неделя на 28.01 ще се проведе традиционният Зимен празник "Белица - Семково 2024". След няколко години прекъсване заради пандемията, тази година отново ще има зимен празник в Семково, като се очаква да дойдат гости от съседни и други държави, общо гостите ще са от 24 държави.

Кметът на Белица Радослав Ревански и неговият екип са подготвили богата празнична програма – ще има сцена на която ще се изявят български народни творци, ще има културна програма и зимни игри и забавления.

Пътят до Семково в по-голямата си част е ремонтиран и нов, остава малко да се довърши тази година, Целта е да се развие курортът, като събития като този зимен празник го промотират извън граница.

Официалното откриване на празникът ще започне в 11:30 на сцена изградена на поляната зад хотел Рила. Това е най-големият хотел в Курорта, и е първи при влизането в Семково. Наблизо се намират пистите Юг и Аскера.

След откриването кукери от Банско ще изгонят злите духове с традиционен ритуал, след което за настроението на гостите ще допринесат изпълненията на фолклорен ансамбъл "Белица", Йордан Николов с "Пиринско тройче" и ансамбъл "Гайтан".

За жителите и гостите на общината е осигурен безплатен транспорт с маршрути от автогара Белица до Семково и обратно и от центъра на село Дагоново, през Белица до планинския курорт с часове 10:00 и 14:00 за отиване и връщане.

От Бабяк и Краище автобуси са осигурени от 9:30 часа, а от Горно Краище - от 9:45 часа, отново с автобус обратно до тези населени места в 14:00 часа.