Откриване на ски сезон 2021/22

Откриване на ски сезон 2021/22 в Мальовица

Поради натрупаната добра снежна покривка повечето ски курорти в България ще стартират зимният си сезон на 18-ти Декември събота. Като всеки от курортите е осигурил празнична програма и намаление на ски картите за деня.

В Боровец за откриването няма обявени тържества, нито намаление на цените. Официално само е споменато, че до 26-ти Декември цените ще са като миналогодишните, а след това ще има поскъпване, като дневната карта ще стане 75лв.

Друго ще е настроението в ски център Мальовица. На 18-ти там съоръженията ще са напълно безплатни за ползване, а на Меча Поляна ще има тържествена програма, игри и томбола. Другото ново там ще е нощното каране, вече има монтирано осветление по всички писти.

В Банско дневната карта за 18-ти ще струва 20 лева, а двупосочно пътуване с кабинковият лифт – 10лв. В 12 часа на Бъндеришка поляна ще има демонстративни спускания на децата от ски клуб Юлен.

В Пампорово откриването ще е на 17-ти Петък. Цената на лифт картите тогава ще е 10лв, а от 18-ти до 28-ми декември дневната карта ще струва 62 лева, след това ще се вдигне на 75лв.

На Добринище и Рилски езера лифтовете вече работят, на Бодрост-Картала лифта също ще работи през уикенда, но все още няма достатъчно снежна покривка там, за да обработят пистите.