Нова концесия за плаж „Сарафово“ в Бургас – чадър и шезлонг за 7лв

плаж „Сарафово“ в Бургас

Новият концесионен договор е сключен между правителството и „М и П Мениджмънт“ ЕООД, той е за период от 20 години, като условието е максималната цена на чадър и шезлонг в платената зона на плажа да е 7 лева с ДДС.

Концесионерът ще плати на държавата вноска от 45 502лв с ДДС за първата година, като концесионерът е предвидил и разходи за поддръжка и почистване в размер на 527 765лв с ДДС за 20-те години срок на концесията.

Също така все още се търсят концесионери за плажовете "Златна рибка" в община Созопол и "Свети Влас-запад" в община Несебър. И двете концесии ще са за срок от 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за плаж "Свети Влас-запад" е 51 264,35 лв. без ДДС, а размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морски плаж "Златна рибка" е 75 366,88 лева без ДДС.

Плажовете ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.